Alles Wat Je Moet Weten Over Foie Gras


Alles Wat Je Moet Weten Over Foie Gras

Tekst: België-Winkel.com / Foto: Handsaeme Foie Gras / Datum: 07-02-2018


Foie gras is een exclusieve delicatesse en deze dient dan ook met zorg en aandacht geserveerd te worden!

Betekenis foie gras

De letterlijke vertaling van het Franse woord foie gras is vette lever. Men doelt hiermee op de lever van een gans (ganzenlever) of een eend (eendenlever). In de volksmond wordt foie gras dikwijls vertaald naar ganzenlever.

Hoe wordt het verschil tussen ganzenlever en eendenlever dan aangeduid? Dat is heel simpel! Oie is het Franse woord voor gans, canard het Franse woord voor eend. Ganzenlever wordt dus aangeduid als foie gras d’oie, eendenlever als foie gras de canard.

Foie gras serveertips

Ga je foie gras serveren? Hier enkele onmisbare tips:

 • Foie gras is ongeopend meerdere jaren houdbaar op kamertemperatuur.
 • Reken 50 tot 70 gram foie gras per persoon.
 • Serveert u foie gras als onderdeel van een maaltijd? Serveer deze dan vooraf. Dan zijn onze smaakpapillen op z’n scherpst. Zo komt de delicate smaak van de foie gras het beste tot zijn recht.
 • Leg de foie gras twee uur voor het serveren in de koelkast. Haal de foie gras een half uur voor het serveren uit de koelkast, en leg deze weg op kamertemperatuur. Zo wordt de ideale serveertemperatuur van 15°C bereikt. Een te koude temperatuur tast de smaak aan, een te warme de textuur.
 • Vermijd bij het serveren van foie gras te zoete dranken (zoals bijvoorbeeld cola), te sterke dranken (zoals bijvoorbeeld Whisky) en producten met een te sterke smaak (zoals bijvoorbeeld hartige toastjes).
 • Foie gras combineert uitstekend met zoete producten (zoals bijvoorbeeld konfijt).
 • Foie gras serveren met een glaasje wijn? Kies dan voor een Sauternes!

Handsaeme Foie Gras

In het landelijke Handzame, gelegen in de Vlaamse Westhoek, huisvest Handsaeme Foie Gras.

Ganzen, eenden en everzwijnen worden in het bedrijf gekweekt, geslacht, versneden en verwerkt tot de meest fijne delicatessen. Hierbij worden dezelfde ambachtelijke kweek- en productiemethode gehanteerd als in de Périgord. Deze Franse landstreek staat bekend om haar traditionele ganzenteelt en foie gras productie.

Diervriendelijke Foie Gras

Alle dieren worden gevoederd met granen van eigen grond. Gavage, oftewel het dwangmatig toedienen van voedsel, wordt niet toegepast. Dierenwelzijn staat bij Handsaeme Foie Gras dan ook hoog in het vaandel.

Assortiment foie gras

 • Foie gras 200G Verrukkelijk smeuïge foie gras (ganzenlever), met een fijne en zachte smaak, op smaak gebracht met een scheutje Porto en een snufje peper en zout!
 • Foie gras 100G Verrukkelijk smeuïge foie gras (ganzenlever), met een fijne en zachte smaak, op smaak gebracht met een scheutje Porto en een snufje peper en zout!
 • Foie gras truffé 65G Verrukkelijk smeuïge foie gras (ganzenlever), met een fijne en zachte smaak, op smaak gebracht met truffel en een snufje peper en zout!

Ook van Handsaeme Foie Gras

 • Ganzenvet 400G 100% natuurlijk ganzenvet, een topproduct om mee te bakken en te braden!
 • Everzwijnpaté 180G Ambachtelijke everzwijnpaté op smaak gebracht met een scheutje Monbazillac, kruiden en een snufje peper en zout!
 • Eendenpaté 130G Ambachtelijke eendenpaté op smaak gebracht met een scheutje Cognac!
 • Rillette van gans 130G Ambachtelijke rillette van gans op smaak gebracht met een snufje peper en zout!

Houdbaarheid foie gras

Alle producten van Handsaeme Foie Gras zijn ongeopend meerdere jaren houdbaar bij kamertemperatuur (zie opdruk verpakking). U kunt hierdoor altijd wat in huis hebben om uw gasten en natuurlijk uzelf te verwennen met deze verrukkelijke delicatessen!

Belgische delicatessen en Belgische streekproducten kopen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *